Ruimtelijke vrijheid met taatsdeuren


In dit tweede deel van de blogreeks “dat doet de deur dicht” over verschillende type deuren staat het taatssysteem centraal. Het eerste deel over scharnieren en sloten lees je hier terug. Een taatsdeur kan 180 graden draaien, zowel naar binnen als buiten de ruimte waar jij staat. En dat is echt niet het enige unieke kenmerk bij taats.

taatsdeuren keuken woonkamertaatsdeuren keuken woonkamer

Draaimechanisme boven en onder de deur

In de vorige blog zijn we uitvoerig in gegaan op draaideuren die met scharnieren bevestigd zijn aan zijkant van een kozijn. Een taatsdeur heeft het draaimechanisme onder en boven. De verankering zit in de vloer en in plafond of bovenkant muur. Dit taatssyteem (ook bekend als pivotsysteem) maakt een ouderwetse deurpost overbodig! Meer uitleg hierover vind je op deze pagina. Nu gaan we kijken of taats in jouw interieur past!

weekamp deuren taatsysteemweekamp deuren taatsysteem

Ruimtelijke vrijheid

Een taatsdeur kan dus beide kanten op draaien. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een grote woonkamer splitsen terwijl de ruimtes op een gelijkwaardige manier verbonden blijven. Dubbele taatsdeuren zorgen voor extra symmetrie en toveren geopend je kamer weer tot één geheel. Kies daarom ook voor taatsdeuren tot plafondhoogte om dit effect te kunnen maximaliseren, zoals de eerste foto op deze pagina prachtig illustreert.

draaibereik taats 180 gradendraaibereik taats 180 graden

Glas en licht

Zelfs gesloten blijft deze ruimtelijke verbinding stand houden als je taatsdeuren kiest met veel glas. Ook wordt de kamer hierdoor optisch groter. Een vergelijkbaar effect treedt op als je een spiegel ophangt in een klein vertrek. Deze ruimte lijkt dan twee keer zo groot. Bovendien breng je overdag licht naar binnen en als het even mee zit heerlijke zonnestralen. Die geven ons warmte en energie ofwel, een gelukzalig en vrolijk gevoel!

taats gelaagd mat glas olijfkleur deurentaats gelaagd mat glas olijfkleur deuren

Onze industriële collectie heeft de deuren met het grootste glasoppervlak. Deze serie is minimalistisch vorm gegeven met smalle stijlen. Het glas zit super strak opgesloten in de deur zonder extra glaslatten. Denk je nu dat het door die grote glasoppervlakte veel te open wordt? Uiteraard wil je wel de voordelen van glas behouden. Weest gerust, de juiste balans is gemakkelijk te vinden door een deur te kiezen met subtiele roedeverdeling. Je kunt in plaats van blank glas ook kiezen voor mat gelaagd glas, zoals de rechtse deur op de afbeelding hierboven. Wel licht, geen doorkijk!

industriele binnendeuren glas roedeverdelingindustriele binnendeuren glas roedeverdeling
industrieel detail roedeverdelingindustrieel detail roedeverdeling

Roomdivider

Als je taatsdeuren overweegt als roomdivider en je daarbij nog meer licht en verbinding wilt realiseren kijk dan even naar de afbeelding hieronder. Op de afbeelding hieronder zijn naast de dubbele taatsdeuren hetzelfde framewerk opgetrokken wat ook zorgt voor een perfecte verhouding. Met taatsdeuren geef je echt een exclusieve look aan je interieur!

taatsdeuren roomdividertaatsdeuren roomdivider

Reageren

Wij zijn nog lang niet uitgepraat over onze deuren en alles in het verlengde daarvan. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte wanneer er een nieuwe blog wordt gepubliceerd. Reageren kan uiteraard ook gemakkelijk via deze post op Facebook.