Stijlvol industrieel: zie het voor je
Stijlvol industrieel: zie het voor je

Stijlvol industrieel: zie het voor je


De industriële deur geeft je interieur in een handomdraai een chique en uitnodigende uitstraling. In deze blog werpen we een uitgebreide blik op het industriële binnendeurenassortiment. Je bent straks helemaal op de hoogte welke keuzes er zijn en waar je op moet letten. Tijd om je woonfantasie werkelijkheid te laten worden. Zie jij het al voor je?

binnendeuren zwart industrieelbinnendeuren zwart industrieel

links model WK6308 met grijs getint glas, rechts model WK6311

Steel look met de warmte van hout

De industriële binnendeur is geïnspireerd op de industriële architectuur uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De constructies van deuren en kozijnen bestonden uit stalen profielen. Dankzij unieke "staaltjes" vakmanschap zijn onze houten modellen superstrak afgewerkt. Zo zit het glas opgesloten zonder extra glaslatten. Dit zorgt voor die exclusieve steel look met de warmte van hout.

industrieel superstrakke afwerkingindustrieel superstrakke afwerking

steel look met de warmte van hout

Uitgebreide collectie met 3 stijlbreedtes

De collectie kun je grofweg indelen aan de hand van 3 stijlbreedtes, zoals op de afbeelding hieronder. 50 mm is alleen toepasbaar als schuifdeur. De 80 en 95 mm modellen zijn geschikt voor elke toepassing, van draaideur tot taats. In deze 2 stijlbreedtes zijn er naast deuren met glas, dichte modellen voor ruimtes als de badkamer of inbouwkast. Zie ook ter inspiratie de eerder verschenen blog over schuif-, taats- en draaideuren in verschillende interieurstijlen.

industriele binnendeuren keuze stijlbreedteindustriele binnendeuren keuze stijlbreedte

keuze uit drie stijlbreedtes

badkamerdeur industrieel dicht modelbadkamerdeur industrieel dicht model

dicht model WK6301 als badkamerdeur

Verschillen tussen modellen

De uitgebreide collectie geeft je alle mogelijkheden voor de sensatie in je interieur. Het onderscheid tussen de deurmodellen zit in het verschil van lijnenspel en glaskeuze. Ga je voor gelijkvormige 3- of 4-ruitsverdeling of een asymmetrisch ontwerp? Vervolgens bepaalt glas de doorkijk en sfeer. Helder ofwel transparant betekent maximale doorkijk en maakt ruimte optisch groter.

symmetrisch 3-ruits grijs getint glassymmetrisch 3-ruits grijs getint glas

symmetrisch 3-ruits met grijs getint glas WK6306

asymmetrisch model binnendeurasymmetrisch model binnendeur

asymmetrisch met helder glas WK6314

Verschillende glassoorten

Mat gelaagd glas geeft een moderne uitstraling waar je niet doorheen kan kijken terwijl het wel licht doorlaat. Getint glas past helemaal bij de trendy chique hotelstijl. Perfectioneer de gewenste ambiance met zwart, grijs of brons getint glas. Ook perfect voor een mooie doorkijk zonder dat het accent op de ruimte erachter komt te liggen.

industrieel mat kleur getint glassoortenindustrieel mat kleur getint glassoorten

extra keuzes glas (bij maatwerk)

Vlakliggend paneel

Glas gecombineerd met één dicht vlak is ook een mogelijkheid zoals je ziet op de foto’s hieronder. Dit is weer zo’n prachtig terugkerend authentiek element van vroeger. Een fraai detail hierbij is dat het dichte paneel tweezijdig gelijk loopt met het deuroppervlak. Dit noemen we het vlakliggend paneel. De keuze bestaat uit modellen met het onderste vlak dicht of het vlak op de plek waar je de greep dan wel kruk monteert.

schuifdeur met vlakliggend paneelschuifdeur met vlakliggend paneel

schuifdeur WK6310 met vlakliggend paneel

vlakliggend paneel detailvlakliggend paneel detail

vlakliggend paneel

dubbele deuren vlakliggend paneeldubbele deuren vlakliggend paneel

dubbele deuren model WK6311

Kleur, afmetingen en meer

De perfecte afwerking realiseren we alvast voor je in onze maatwerkfabriek. Precies zoals jij het wilt. Van extra breed tot plafondhoog, dubbele deuren, stomp of opdek. Uitsparingen, bijvoorbeeld voor schuifdeurkommen of scharnieren, frezen we nog nauwkeuriger dan op de millimeter. Tip: bestel je deur compleet afgelakt voor het strakste resultaat. Zwart is populair, maar echt elke kleur is mogelijk!

plafondhoog stomp taatsdeurplafondhoog stomp taatsdeur

taatsdeur zonder kozijn plafondhoog WK6313 stomp

grijs dubbele deuren opdek industrieelgrijs dubbele deuren opdek industrieel

scharnierdeuren dubbel grijs WK6361 opdek

dubbel met schuifdeurkommendubbel met schuifdeurkommen

schuifdeuren model WK6356 stomp met schuifdeurkommen

Invisible scharnier en contactloze magneetdeursluiter

Helemaal passend bij de minimalistische stijl van de collectie "industrieel" is het invisible scharnier. Dit type scharnier zit verdekt gemonteerd tussen het kozijn en de zijkant van de deur. Volledig onzichtbaar wanneer de deur gesloten is. De contactloze magneetdeursluiter is een andere gave optie voor scharnierdeuren. De deur sluit dan door middel van ingebouwde magneten. Er komen geen bewegende onderdelen meer aan te pas wat een deurkruk overbodig maakt, een greep volstaat! Zowel het invisible scharnier als de contactloze magneetdeursluiter zijn geschikt in combinatie met een stompe deur. Meer uitleg in deze eerdere blog.

invisible scharnier contactloze magneetdeursluiterinvisible scharnier contactloze magneetdeursluiter

links: invisible scharnier, rechts: contactloze magneetdeursluiter

Deurmodel samenstellen

Een deur bestel je niet elke dag. In de online deurencatalogus op weekampdeuren.nl kun je eenvoudig je eigen deur configureren. Kies het gewenste deurmodel en stel de deur samen inclusief glas, deurbeslag plus hang- en sluitwerk. Het resultaat is een wensenlijst van de gekozen opties inclusief prijzen die je vervolgens kunt delen met een Weekamp dealer in jouw buurt. Deze deurenspecialisten staan voor je klaar om alle mogelijkheden met je door te lopen en zullen niets aan het toeval overlaten.

wk6308 met taatssysteem kozijnlooswk6308 met taatssysteem kozijnloos

taatsdeuren model WK6308 kozijnloos

Duurzame topkwaliteit

Naast de sublieme steel look van deze collectie zijn ze ook mooi van binnen. Zo zijn alle Weekamp binnendeuren FSC®-gecertificeerd. Het FSC®-certificaat verzekert je van een duurzaam product dankzij verantwoord bosbeheer. Elke deur is opgebouwd met de unieke S-Core® basiskern. Hierdoor blijft je deur vormvast en dus mooi van buiten. Alle modellen zijn vochtbestendig ofwel geschikt voor een vochtige ruimte als de badkamer. Het streven naar topkwaliteit benadrukken we met 12 jaar garantie.

s-core vormvaste kern topkwaliteit houts-core vormvaste kern topkwaliteit hout

S-Core® basiskern

Onbegrensde mogelijkheden van hout

De collectie industriële binnendeuren bewijst opnieuw de onbegrensde mogelijkheden van hout. Nieuw- of verbouw, deze stoere minimalistische stijl is zeker het overwegen waard. Zelfs vervanging van een huidige deur brengt het effect van een ware metamorfose te weeg! Tot slot hieronder de belangrijkste links op een rij met informatie en inspiratie om jouw woondroom te vervullen. Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

binnendeur industrieel 4-ruits zwartbinnendeur industrieel 4-ruits zwart

model WK6308 met kozijn in zelfde zwarte tint