Veelgestelde vragen

Heeft u een algemene vraag over ons of heeft u een vraag over onze deuren? Dan vindt u hieronder de veelgestelde vragen met antwoord. 

Staat u vraag er niet tussen? Dan kunt u contact opnemen met ons en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook een bezoek brengen aan een dealer bij u in de buurt.  

Algemeen

Is het mogelijk om online deuren te bestellen bij Weekamp Deuren?
Online bestellen is niet mogelijk. U kunt een wensenlijst doorsturen naar een door u gekozen dealer. Deze dealer neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Bekijk onze dealerpagina voor al onze dealers.  

Waar kan ik advies krijgen over deuren?
U bent bij ons aan het goede adres voor advies over deuren. Daarnaast kunt u ook terecht bij één van onze dealers voor persoonlijk advies. Bekijk onze dealerpagina voor al onze dealers. 
 
Welke diensten biedt Weekamp Deuren aan?
Wij bieden u montageservice, maatwerkservice, bewerkingsservice, aflakservice en formule 1 service. Voor meer informatie hierover verwijs ik u naar onze dienstenpagina.

Hoe lang is de levertijd?
De levertijd is afhankelijk van de door u gekozen deur. De dealer kan u informeren over de actuele levertijden. 
 
Waar kan ik prijsinformatie vinden?
In de prijslijsten op deze website vindt u onze adviesprijzen. Dit zijn vanafprijzen incl. BTW en excl. bewerkingen aan de deur. Voor een offerteaanvraag kunt u terecht bij één van onze dealers.  
 
Wat houdt S-Core® kern en TriComfort® in?
Al onze binnendeuren zijn uitgevoerd met de unieke S-Core® kern. Deze stabiele kern zorgt voor zeer vormvaste en duurzame deuren met MDF panelen. TriComfort® deuren zijn vlakke houten buitendeuren met een extreem duurzame Medite® Tricoya® toplaag. Hierdoor zijn de deuren volledig weersbestendig en hebben een hoge isolatiewaarde.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb over een Weekamp deur?
Wij verzoeken u vriendelijk om contact op te nemen met het verkooppunt waar u uw deur heeft aangeschaft. Zij nemen dan uw klacht in behandeling.

Binnen- en buitendeuren

Wat is het verschil tussen een stompe en een opdekdeur?
Er zijn 2 soorten deuren: stompe en opdekdeuren. Een stompe deur valt in het kozijn. Bij een opdekdeur valt de opdekrand over het kozijn heen.

 

verschil stomp opdekverschil stomp opdek

Hoe bepaal ik de draairichting van een deur?
Bij stompe deuren is de draairichting voor het bestellen niet van belang. Bij opdek deuren is de draairichting wel van belang. Ga staan aan de kant waar de scharnieren te zien zijn. Hangen de scharnieren aan de rechterkant, dan is de deur rechtsdraaiend. Hangen de scharnieren aan de linkerkant, dan is de deur linksdraaiend. 

 

draairichting binnendeurdraairichting binnendeur

Bij buitendeuren zijn verschillende draairichtingen mogelijk. Ga buiten staan, draait de deur naar buiten open, dan is dit een naar buitendraaiende deur. De meeste achterdeuren zijn buitendraaiend. De meeste voordeuren draaien naar binnen open. Voor rechts- en linksdraaiend geldt hetzelfde als bij binnendeuren, kijk aan welke kant de scharnieren hangen.

draairichting buitendeurdraairichting buitendeur

Hoe bepaal ik de maat van een deur?

Voor stompe deuren meet u de binnenkant van het kozijn (sponningmaat). Trek er vervolgens 5 mm vanaf. Meet zo de breedte en de hoogte. Of neem gewoon de oude maat op van uw oude stompe deur. Voor opdekdeuren meet u de breedte van uw huidige opdekdeur zonder de opdekrand. En de hoogte van de deur met opdekrand. 
 
Wat zijn de standaardmaten voor een deur? 

De standaardmaten voor onze binnendeuren zijn:

Breedte:
63, 68 73, 78, 83, 88, 93 cm 

Hoogte:
201,5 cm, 211,5 cm, 231,5 cm

 

De standaardmaten voor onze buitendeuren zijn:

Breedte:
88 cm, 93 cm

Hoogte:
201,5 cm, 211,5 cm, 231,5 cm 

Dikte:
3,8 - 5,4 cm
 
Maatwerk
Wilt u een deur in een andere afmeting dan hierboven is genoemd? Wij leveren ook deuren op maat.

Is de deur voorzien van een slotgat? 
Binnendeuren worden standaard voorzien van een slotgat t.b.v. de Nemef 1200 serie binnendeurslot.  

Buitendeuren worden standaard niet voorzien van een slotgat, omdat er veel opties mogelijk zijn: enkel slot of meerpuntsslot. Deze sloten kunnen door ons ingefreesd worden.

Is het glas gemonteerd in de deur? 
Bij binnendeuren met een rechtprofiel (C3) wordt het glas altijd gemonteerd. Binnendeuren met een facet-, kraal- of ofjieprofiel (A1, B2 of D2) kunnen tegen meerprijs worden voorzien worden van gemonteerd glas. Buitendeuren worden geleverd zonder gemonteerd glas.

Hoeveel garantie heb ik op een deur?
Wij geven maar liefst 12 jaar garantie op binnendeuren. Op buitendeuren wordt maar liefst 6 jaar garantie verstrekt. 

Is de deur geverfd bij aflevering?  
Binnen- en buitendeuren worden voorzien van een witte grondverflaag. Tegen een meerprijs kan de binnendeur voorzien worden van grondverf in RAL-kleur naar keuze. Aflakken van de binnendeur kan door ons uitgevoerd worden in alle RAL-kleuren. Bij stompe deuren die worden afgelakt wordt geadviseerd om de deur ook te voorzien van bewerkingen, omdat dit achteraf niet meer mogelijk is.