Duurzaamheid

 

Bij Weekamp Deuren staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. Als voorloper op het gebied van FSC®-gecertificeerde producten streven we ernaar hout op verantwoorde wijze te gebruiken in de bouw- en houtindustrie.

FSC®- Gecertificeerd Hout: garantie voor 'Goed Bosbeheer'

Het grootste deel  van onze producten draagt met trots het FSC®-label, wat staat voor 'goed bosbeheer.' Dit certificaat verzekert dat ons gebruikte hout voldoet aan de hoogste normen op sociaal, milieuvriendelijk en economisch gebied. Als een van de eerste Nederlandse producenten zijn we al sinds 2005 FSC® gecertificeerd, en we blijven voortdurend zoeken naar duurzame oplossingen.

 

Circulariteit: FSC® Gecertificeerd Hout

Het nieuwste initiatief van Weekamp Deuren betreft het FSC®certificaat, dat verkregen is op hout van gebruikte deuren. Bij dit circulaire initiatief worden oude deuren uit renovatieprojecten verwerkt tot FSC® gecertificeerde grondstoffen voor nieuwe deuren. Een fantastisch initiatief dat bijdraagt aan een circulaire samenleving.

Transparantie in FSC®-Certificering

Bij elk product geven we duidelijk aan of het een FSC®-gecertificeerde deur betreft. Zo kun jij bewuste en verantwoorde keuzes maken die bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Plaatmateriaal met FSC®-Certificering

Ons streven naar duurzaamheid beperkt zich niet tot alleen massief hout. Ook ons gebruikte plaatmateriaal zoals Okoumé, MDF en Medite Tricoya Extreme is FSC®-gecertificeerd, waardoor we de duurzaamheid van onze producten waarborgen.

Houtproducent

Bij Weekamp Deuren streven we naar maximale duurzaamheid. Als eigen producent van onze deuren houden we onze logistieke keten kort en efficiënt. Omdat we zelf producent zijn van deuren,  zorgen we voor een zo duurzaam mogelijke aanpak, waarbij we onze impact op het milieu minimaliseren.

Een energiezuinig huis

Een warm welkom begint natuurlijk ook bij het isoleren van jouw deuren. In ons assortiment vind je dan ook geïsoleerde buitendeuren die van isolatieglas voorzien kunnen worden. Het gaat hier dan om deuren met een dikte van 54 mm of zelfs nog dikker. Dat alles voor een comfortabele omgeving en besparing op jouw energierekening. Neem contact op met één van onze dealers voor mogelijkheden van onze isolerende voordeuren.

Garantie

Vertrouwen in onze producten wordt onderstreept door onze royale garantieperiodes. Onze binnendeuren met S-Core® kern komen met 12 jaar garantie, terwijl buitendeuren kunnen rekenen op een solide garantie van 6 jaar. Bij Weekamp Deuren streven we niet alleen naar duurzaamheid in materialen, maar ook naar langdurige prestaties.