Voordeur isolatie 54 mm deur

 

Welkom thuis in een goed geïsoleerd huis! Jouw voordeur is daarbij de eerste stap die je kunt zetten om jouw woning te isoleren. Bij Weekamp Deuren hebben we dit gedaan door de voordeur een stapje hoger te tillen en isolatiemateriaal toe te voegen die de woning extra isoleert.

Het verschil tussen TriComfort geisoleerde voordeuren en massief premium hardhouten voordeuren

38mm dikke voordeuren worden van oudsher gemaakt van massief premium hardhout. Deze deuren kenmerken zich door ambacht en vakmanschap, maar zijn niet extra geisoleerd. Als deze 54mm dik zijn gemaakt, is er wel ruimte voor extra isolatie, maar daarover later meer.

TriComfort 38mm dikke voordeuren zijn gemaakt door middel van een vlakke, samengestelde constructie met een kern van isolatiemateriaal, die zijn dus wel standaard extra geisoleerd.

Het verschil tussen een 38 mm en 54 mm voordeur

Het verschil tussen een 38 mm en 54 mm voordeur is klein, maar levert een groot resultaat op.  Een 38 mm massieve deur is niet voorzien van geïsoleerde panelen en is uitgevoerd met enkel of dubbel glas. Een 54 mm massieve voordeur van Weekamp Deuren daarentegen is wel voorzien van geïsoleerde panelen en kan uitgevoerd worden met HR++ glas. Tricomfort Deuren zijn altijd voorzien van een geïsoleerde kern. In dat geval is de isolatiewaarde van een 54mm dikke deur veel hoger dan die van een 38mm deur (maar liefst 74% dikkere isolatie).

We laten dit graag zien aan de hand van een doorsnede van de massieve deur! Hiernaast is een doorsnede te zien van beide deuren, waarbij er extra isolatiemateriaal is toegepast in een 54 mm deur.

 

Waarom een isolerende voordeur?

Hoge isolatiewaarde

Een 54 mm voordeur is voorzien van een isolerende kern in de panelen, of bij TriComfort over bijna het gehele deuroppervlak.  Deze deur biedt een hoge isolatiewaarde. Hierdoor zal jouw woning in de winter aangenaam warm blijven en in de zomer koel. Een duurzamer en energiezuiniger huis dus!

Duurzaam materiaal

Niet alleen de isolatie van de voordeuren van Weekamp Deuren heeft een milieubesparende werking. De Tricoya toplaag bij een TriComfort voordeur is van zeer hoogwaardig, FSC gecertificeerd materiaal gemaakt dat is verduurzaamd, dus enorm lang mee gaat. Weekamp Deuren gebruikt voor de massieve voordeuren alleen premium hardhout uit de hoogste duurzaamheidsklasse, naar wens FSC gecertificeerd.

Energiebesparend

Mede door de isolatiewaarde (U-waarde) van een isolerende voordeur zullen de energiekosten aanzienlijk kunnen dalen.

Vochtbescherming

Door de KOMO-gecertificeerde deurconstructies en verfsystemen wordt ervoor gezorgd dat er een barrière tegen vocht wordt gevormd. Door de bescherming tegen krimpen of uitzetten van de deur, zal vochtopname voorkomen worden.