Nieuwe voordeur kiezen: stijl "tijdloos"


Sta je op het punt om een nieuwe voordeur te kiezen? Je wilt natuurlijk een model deur dat bij de uitstraling van jouw woning past. In een eerdere blog hebben we ons assortiment ingedeeld in 5 stijlgroepen. Van die 5 nemen we hier bouwstijl tijdloos onder de loep. Je weet zo meteen of deze stijlgroep mooie kandidaten heeft om de hoofdrol in jouw entree te mogen vertolken.

weekamp voordeur wk1549 tijdloosweekamp voordeur wk1549 tijdloos

model WK1549 entree herenhuis

weekamp voordeur wk1549 tijdloos binnenkantweekamp voordeur wk1549 tijdloos binnenkant

model WK1549 binnenkant

Stijlindeling voordeuren

  • Modern
  • Klassiek
  • Tijdloos
  • Jaren 30
  • Landelijk
weekamp voordeuren bouwstijlen inspiratieweekamp voordeuren bouwstijlen inspiratie

bekijk ook de eerder verschenen blog over alle bouwstijlen

Beschrijving bouwstijl tijdloos

Wat is nu de stijl tijdloos? Het woord “tijdloos” verklapt het eigenlijk al. Deze indeling is niet tijdgebonden in tegenstelling tot de andere 4 stijlen hierboven. Dit betekent dat deurmodellen die eronder vallen nauwelijks te koppelen zijn aan trends ofwel modegrillen. Dat is wel zo fijn, je Weekamp voordeur gaat tientallen jaren mee en je wilt niet al na enkele jaren zijn uitgekeken op het uiterlijk. De stijl is meer universeel en niet regioafhankelijk.

weekamp voordeur wk1971 tijdloos tussenwoningweekamp voordeur wk1971 tijdloos tussenwoning

model WK1971 tussenwoning

voordeur wk1971 tijdloos binnenkant buitenkantvoordeur wk1971 tijdloos binnenkant buitenkant

model WK1971 met binnenkant

Kenmerken voordeur tijdloos

De gezichtsbepalende kenmerken zijn dus ongevoelig voor trends. De tijdloze voordeur is namelijk zonder poespas. Decoratieve details zijn geringer in aantal en minder uitgesproken, meer rechttoe rechtaan. Klassieke deuren hebben bijvoorbeeld sierlijsten met veel rondingen terwijl dit bij tijdloze modellen onopvallender en strakker is uitgevoerd. De kunst van het weglaten maakt deze deurenserie krachtig.

voordeur wk1970 profiel paneel weldorpelvoordeur wk1970 profiel paneel weldorpel

details profiel, paneel en weldorpel model WK1970

Past bij elke woning

De kenmerken zijn dus ongevoelig voor trends. Daarnaast is een tijdloze voordeur ook amper stijlafhankelijk. De modellen passen perfect bij de meeste woningtypes, van notariswoning tot traditionele laagbouw. Dus als je tijdloos met andere stijlen mixt is dit geen enkel probleem. Tijdloze voordeuren blijven dichter bij het basisontwerp van een deur. Dit maakt de modellen echter verre van saai en je zult zeker leuke complimenten over je goede smaak krijgen.

weekamp voordeur wk1545 stijl tijdloosweekamp voordeur wk1545 stijl tijdloos

woning in landelijke stijl met tijdloos deurmodel WK1545

Tip: kleur doet een boel!

Tot slot nog een factor die we zeker moeten bespreken: kleur. De juiste tint is superbelangrijk voor de uitstraling van je deur en niet te onderschatten. Door het kiezen van de juiste kleur laat je de voordeur opgaan in de omgeving of maak je deze juist opvallend. Weekamp staat voor topkwaliteit. Eens in de zoveel tijd een schilderbeurt en onze deuren gaan decennia lang mee. Kies je een fris eigentijds kleurtje dan is jouw tijdloze voordeur weer helemaal trendy!

weekamp voordeur wk1546 stijl tijdloosweekamp voordeur wk1546 stijl tijdloos

model WK1546

De volgende stap

Onze deuren zijn verkrijgbaar via een groot netwerk van zelfstandige deurenspecialisten die je overal bij helpen. Voor verkooppunten met showroom in jouw regio klik je hier. Je Weekamp voordeur gekozen? Wij zijn zeer benieuwd naar het resultaat! Plaats je foto’s op Instagram en voeg #mijnweekampdeur toe in het bericht. Alle foto’s met deze hashtag vind je terug op deze pagina. Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

weekamp voordeur wk1547 stijl tijdloosweekamp voordeur wk1547 stijl tijdloos

model WK1547

weekamp voordeur wk1545 tijdloos matglasweekamp voordeur wk1545 tijdloos matglas

model WK1545