Bouwstijl: kies de bijpassende voordeur!

Op zoek naar een nieuwe voordeur voor je woning? In deze blog lees je welke modellen bij je huis passen. Met al die verschillende bouwstijlen en typen woningen helpen we je graag op weg in de zoektocht naar jouw droomdeur. De voordeur bepaalt voor een flink deel de uitstraling van de gevel. Het is dus erg belangrijk dat je helemaal gelukkig wordt van je uiteindelijke keuze!


weekamp voordeuren bouwstijlen inspiratie

Bouwstijlen en type woningen


De keuze in voordeuren is reuze. We laten aan de hand van 5 bouwstijlen zien welke deuren erbij passen. Dit is geen poging tot een zuivere indeling en dat is ook niet nodig om de juiste keuze te maken. De verschillende typen woningen (zoals een heren-, landhuis of pastoriewoning) zijn ook niet zwart/wit aan een bepaalde bouwstijl toe te wijzen. Er zijn kenmerken die bij andere stijlen eveneens niet ongewoon zijn. Laat staan als het ontwerp een mix van architectuur betreft.


Modern


weekamp voordeur wk2002 moderne stijl
voordeur model WK2002 met rvs inleglijsten en weldorpel

Kenmerken moderne bouwstijl


Rechte lijnen, minimalisme en gebruik van industriële materialen als metaal zijn typisch kenmerken van de moderne bouwstijl. Bij de voordeuren zie je dat vertaald in de grote vlakken, spiegelgladde afwerking en rvs details zoals bij de voordeur op de foto hierboven. Het deurbeslag is meer uitgesproken zoals langwerpige grepen.


voorbeelden verschillende moderne voordeuren

Collectie moderne voordeuren


Model WK1953 heeft stoere rvs beugels in combinatie met strakke lijnen, helemaal klaar om het gezicht van jouw woning te zijn. Voordeuren met rvs inleglijsten geven je huis een moderne en chique uitstraling. Bij deze modellen, zoals WK2021, is ook de weldorpel met rvs bekleed. De basis is een spiegelglad oppervlakte. Dit geeft kleur nog meer dimensie. Bij de moderne look wordt veelal gebruik gemaakt van grijze tinten.


Klassiek


weekamp voordeur wk1116 klassieke stijl
voordeur model WK1116 met rooster en ornament

Kenmerken klassieke bouwstijl


De klassieke bouwstijl ademt ambacht en kent veel sierlijke details. Deze hoeven niet altijd functioneel te zijn, de uitstraling is minstens zo belangrijk. Het rooster inclusief medaillon, maakt samen met het prachtige lijstwerk de voordeur hierboven tot een juweel. Symmetrie is een ander belangrijk aspect in de klassieke architectuur.


voorbeelden verschillende klassieke voordeuren

Collectie klassieke voordeuren


Bij deze collectie voordeuren komen de klassieke stijl- en bouwtradities terug door prachtig authentieke roosters en afwerking met historisch ojief profilering. De romantische modellen daarentegen, bijvoorbeeld model WK1118 hieronder, hebben ronde profilering. Veel deuren zijn voorzien van een draairaam, typisch iets wat je vroeger veel zag. De binnenzijde heeft een strakker ontwerp waardoor de voordeur bij elke interieurstijl aansluit.


klassiek romantisch ronde profilering
klassiek romantische voordeur model WK1118 met ronde profilering

binnenzijde roosterdeur met draairaam
binnenkant voordeur model WK1116 met draairaam

Tijdloos


weekamp voordeur wk1545 stijl tijdloos
voordeur model WK1545

Kenmerken bouwstijl tijdloos


Lastig kiezen wat voor stijl voordeur bij je woning past? Een voordeur gaat decennia lang mee. Wat nu modieus is, vind je dat over een aantal jaren nog steeds mooi? In onze collectie voordeuren hebben we de oplossing: een hele serie tijdloze deurmodellen.


voorbeelden verschillende voordeuren tijdloos

Collectie tijdloze voordeuren


Alleen al door een andere kleur passen ze zomaar in elke omgeving, net als een kameleon. Het grote verschil is echter dat dit dier zijn kleur als camouflage gebruikt, deze voordeuren mogen zeker wel gezien worden! Dus wat de stijltrend ook is, met deze keuze zit je altijd goed. Eén ding hebben zelfs al onze deuren gemeen: hout zorgt voor een warme uitstraling.


Jaren 30


weekamp voordeur wk1364-1 stijl jaren 30
voordeur model WK1364-1

Kenmerken bouwstijl jaren 30


Jaren 30 woningen zijn ongekend populair. Te koop staande huizen, gebouwd in deze stijl, krijgen volop aandacht en zijn snel verkocht. En dat is makkelijk te verklaren. De buitenkant roept nostalgie en traditie op. Het interieur ademt sfeer en charme. Dat zit hem, net als bij klassieke architectuur, in sierlijke afwerking, ambachtelijk vakmanschap en liefde voor de gebruikte materialen.


binnenkant voordeur wk1364-2 stijl jaren 30
binnenzijde voordeur model WK1364-2

voorbeelden verschillende jaren 30 voordeuren

Collectie jaren 30 voordeuren


Transparant afgelakt hout, ornamenten en boderaampjes zijn een aantal kenmerkende elementen bij deze voordeuren. Transparante afwerking laat zien wat een schitterend natuurproduct hout is. Bij de jaren 30 stijl wordt veel gebruik gemaakt van glas in lood. Kan jij ook niet wachten tot de eerste zonnestralen hierdoor een prachtig kleurenpalet projecteren?


Landelijk


voordeur wk1712 stijl landelijk schuurwoning
schuurwoning met voordeur model WK1712

voordeur wk1434 stijl landelijk boerderij
voordeur model WK1434 landelijke stijl

Kenmerken landelijke bouwstijl


Een huis in landelijke stijl past perfect in een natuurlijke omgeving en heeft vaak een streekgebonden ontwerp. Een mooi voorbeeld van landelijke nieuwbouw is de schuurwoning met haar unieke kap, gebruik van robuust hout en een heerlijke veranda.


voorbeelden verschillende landelijke voordeuren

Collectie landelijke voordeuren


Landelijke huizen hebben de aanblik van Hollandse gezelligheid. De voordeur is onmiskenbaar van hout en mag robuust zijn. Een groot ruitoppervlakte zorgt voor een uitnodigend karakter. Veel modellen zijn voorzien van groeven wat de uitstraling van geprofileerde elementen meegeeft. Qua kleur kies je voor natuurlijke tinten.


weekamp duetdeur wk2544 stijl landelijk
duetdeur model WK2544

Duetdeuren


Binnen de landelijke collectie landelijk verdienen de duetdeuren extra aandacht. Onze duetdeurmodellen zijn leverbaar met een speciale duodeursluiting. Bij deze sluiting zijn de boven- en onderdeur beide voorzien van een driepuntsslot. Dit zorgt ervoor dat de deur deelbaar is en je alleen de bovendeur geopend kunt hebben. Zo’n aanblik geeft de uitstraling van Hollandse gezelligheid. Gesloten is veiligheid gegarandeerd.


De voordeur: “jouw welkom thuis”


Deze blog is bedoeld als inspiratie. Het belangrijkste is dat je kiest wat je zelf mooi vindt! Naast het model van de voordeur, zijn kleur en beslag belangrijke stijlbepalers. Dat schept extra mogelijkheden. Veel succes met het vinden van de juiste voordeur, de toegang naar jouw welkom thuis.


Bekijken in de showroom


Tijd voor de volgende stap: de voordeuren in het echt bewonderen. Er is altijd een Weekamp dealer dichtbij. Keuze gemaakt? Wij zijn benieuwd naar het resultaat! Plaats je foto’s op Instagram en voeg #mijnweekampdeur toe in het bericht. Alle foto’s met deze hashtag vind je terug op deze pagina. Volg ons ook op Facebook en Instagram.